Inspiration & tips

TIPS för härligaste nyårsfesten

Nu närmar sig årets härligaste fest! Lite extra känns det eftersom vi nu går in i 2020. Ska du arrangera Nyårsfesten? Här kommer tips som gör den till den bästa!

1. Gör en tidsplan – en innan för att hinna med förberedelserna och en för kvällen. Det är inte kul att slänga i sig efterrätten för att hinna skåla vid tolvslaget. Planera in lekar, mingel, och de olika rätterna inom ungefärliga tider.

2. Inled kvällen med en trevlig fördrink. Kanske en ”clementinbubbel med rosmarin”? Recept finns här: https://www.ica.se/recept/clementinbubbel-med-rosmarin-724679/ Glöm inte alkoholfritt alternativ!

3. Ha bordsplacering, men sätt gärna par hyfsat nära varandra så att de kan prata men samtidigt lätt glider in i samtal med bordsgrannen. Vill du hellre placera dem med en lek så använd till exempel lappar med kända par, ordspråk, filmreplik/film. Gästerna ska sedan para ihop sina lappar så som de passar.

4. Pynta med glitter och glamour! Nyårsafton ska kännas lite extra. Gå all in med banderoller, ballonger, konfetti och en festlig bordsdukning. Tänk färgtema så blir det riktigt snyggt!

5. Enkla, lättsamma och relativt snabba aktiviteter är roligt att förgylla festen med och brukar ge upphov till många skratt och nya samtal. Tänk bara på att inte ha för många – lagom är bäst. Quiz i lag är oftast poppis, charader kan också vara kul.

6. Låt alla skriva ner nyårslöften eller ett litet brev till sig själva som får öppnas om ett år. Gör detta i god tid!

7. Gör er redo för tolvslaget. Se till så att glas och bubbel finns tillgängligt.

8. Förbered nattamaten så att den bara behöver plockas fram. Lite mingelmat och mer bubbel blir en bra avrundning på en toppenkväll.

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email