Om Valen

Om Valen

Valengallerian är ett köpcentrum mitt i centrala Trelleborg. Här finns ett trettiotal butiker, både välkända kedjor och mer lokala, frisör, skönhetsexperter, fika- och matställen. Vi har en egen parkering på översta plan. Personlighet och service är våra ledord, och vi vill att din shoppingupplevelse ska bli den bästa.

Historia

1959 köpte Åhlén och Holm AB Karlmarkska fastigheten för en köpeskilling av 425 000 kronor. Det gjorde bolaget för att kunna infria gamla planer på att låta dotterföretaget Tempo etablera sig i Trelleborg.

1961 invigdes Tempo.

1962 invigdes Domus.

1975 var det dags för nästa kapitel i förvandlingen av centrum. Nu revs Karlmarkska palatset för att ge plats åt Valen. Protesterna lät inte vänta på sig, många agerade för att huset skulle bevaras. Något gehör fick man dock inte, och huset revs 1975. Tio år senare lade Tempo ner sin verksamhet i Trelleborg. Där Karlmarkska palatset låg finns idag varuintaget till ICA.

1979 klippte Östen Warnerbring det blå-gula bandet och därmed var Trelleborgs första köpcentrum invigt med två varuhus och åtta butiker under ett och samma tak.

2006 anländer violinisten Linda Lampenius i vit limousin och tågar sedan in på Valens köpcenter längs den röda mattan i bästa Hollywoodstil för att markera en nystart för Valengallerian. Programledaren Emma Andersson, som många känner igen som Robinson-Emma, var konferencier under invigningsdagarna.

2017 är Valengallerian ett modernt köpcentrum med ett trettiotal butiker, service samt fika- och matställen. Vi satsar också på event och upplevelser för att bjuda våra kunder på det där lilla extra, som shoppingkvällar, artistuppträdanden, tävlingar, festligheter i anslutning till högtider och mycket mer.

Varmt välkomna till Valengallerian!

1
1961 invigdes Tempo.

2
1962 invigdes Domus.

3
1972 invigdes Trelleborgs första köpcentrum.

4
Violinisten Linda Lampenius 2006 anländer på Valengallerian.

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email