Inspiration & tips

Makeup för nyårsfesten

Festen blir så mycket festligare när man piffar upp sig lite extra. Och det kan du gott göra detta år när 2019 går in i 2020. Här kommer vägledning mot bästa festmakeupen. Läs mer på kicks.se.

Glöm inte att förbereda huden för makeupen. På en torr, fnasig hud fungerar ingen makeup. Vårda ansiktet med fuktgivande ansiktsmask innan. En bra riktlinje kan sedan vara att bestämma sig för om antingen ögonen eller läpparna ska markeras lite extra. Om du väljer bred eyeliner och lösögonfransar, så kan du med fördel låta läpparna gå i mer naturlig, ljusrosa nyans. Väljer du istället rödmålade läppar så kan du tona ner ögonmakeupen.

All in med glitter

Denna vinter har glitter varit det stora utropstecknet när det kommer till makeuptrender. Ha glitter på naglarna, ögonlocken och läpparna. Riktigt snyggt blir det också med ultra-reflekterande metalliskt bodyglitter som du kan ha i håret och på kroppen.

Fixera med spray

Efter att du sminkat dig så kan du fixera makeupen och förhöja lystern genom att spraya fixeringsspray över ansiktet. Den håller makeupen på plats så att den inte flyter ut, lägger sig i fina linjer eller mister sin färgintensitet.

Slarva inte med rengöringen

När festen är slut – lägg dig inte och sov med sminket kvar. Ett tips är att använda en rengöringsolja som löser upp och tar bort även den mest hållbara makeupen, talg och orenheter. Den masseras lätt in i huden och sköljs av med vatten. Sedan kan du fortsätta med rengöringsmjölk, toner, serum och kräm. Så inleder du året riktigt fräsch!

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email