Inspiration & tips

Kvarteret Valfisken skapar en ny era i city

En gång i tiden låg det vackra Karlmarkska huset där Valengallerian nu ligger. Projektet Kvarteret Valfisken, med den nya fastigheten ovanpå Valengallerian, är tänkt att på ett modernt sätt få stadskärnan att blomma ut igen.

Kvarteret Valfisken blir en dynamisk mittpunkt i staden med boende, handel, service och kontor. Här kan man bo i en fastighet med allt det man behöver för ett gott liv. Mitt i city, med närhet till havet, torget och grönska. Olika generationer kan mötas och umgås på terrassen, fiken, restaurangerna och torget.

I fastigheten kommer det att finnas 144 hyreslägenheter där de boende kan välja mellan ett till fyra rum och kök. Det kommer också att finnas sex radhus med fyra rum och kök. Till bekvämligheterna hör parkeringsmöjligheter i fastigheten och en gemensam terrass med grönska och öppna ytor.

En gång i tiden låg det vackra Karlmarkska huset där Valengallerian nu ligger. Det revs på 1970-talet för att ge plats åt Valen. Nu ritas stadens kärna om till något som förhoppningsvis kommer att pryda Trelleborgs historia för framtida generationer.

Missa inte utställningen om Kvarteret Valfisken i Flash tidigare butikslokal – kan ses hela sommaren.

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email