Kvarteret Valfisken skapar en ny era i city

En gång i tiden låg det vackra Karlmarkska huset där Valengallerian nu ligger. Projektet Kvarteret Valfisken, med den nya fastigheten ovanpå Valengallerian, är tänkt att på ett modernt sätt få stadskärnan att blomma ut igen.

Kvarteret Valfisken blir en dynamisk mittpunkt i staden med boende, handel, service och kontor. Här kan man bo i en fastighet med allt det man behöver för ett gott liv. Mitt i city, med närhet till havet, torget och grönska. Olika generationer kan mötas och umgås på terrassen, fiken, restaurangerna och torget.

I fastigheten kommer det att finnas 144 hyreslägenheter där de boende kan välja mellan ett till fyra rum och kök. Det kommer också att finnas sex radhus med fyra rum och kök. Till bekvämligheterna hör parkeringsmöjligheter i fastigheten och en gemensam terrass med grönska och öppna ytor.

En gång i tiden låg det vackra Karlmarkska huset där Valengallerian nu ligger. Det revs på 1970-talet för att ge plats åt Valen. Nu ritas stadens kärna om till något som förhoppningsvis kommer att pryda Trelleborgs historia för framtida generationer.

Missa inte utställningen om Kvarteret Valfisken i Flash tidigare butikslokal – kan ses hela sommaren.

Kom igång med träningen

Har du svårt att komma igång med den där träningen du lovat dig själv att göra? Ett tips är att ändra sitt mindset och tänka på träningen som ”att unna sig må bra-tid” istället för ett måste. Kropp, hjärna och psyke mår toppen av träning – ge dig själv chansen så kommer du snart att hitta träningsglädjen.

För att lyckas gäller det att hitta en träningsform som passar dig. Tröttnar du snabbt så se till att variera redan från början – det tycker kroppen om! Vill du kombinera träning med socialt umgänge så rekommenderar vi att du testar padel. En rolig sport som i stort sett alla kan spela utan att ha gått kurser och övat slag. Dessutom kan man mixa lagen med olika åldrar vilket är kul. Ta med familjens tonåringar!

Sätt upp delmål – och fira

Promenader, en lättare joggingtur och ett träningspass online eller med hjälp av en app är lätt att få tid till. Och visst blir träningen roligare med snygga och sköna träningskläder och tekniska prylar som håller koll på resultat och utveckling. Sätt upp delmål och unna dig något fint, mysigt eller roligt för varje steg du tar. Kanske ett nytt vårplagg, en god parfym, skönhetsbehandling eller en fika med någon du gillar.

Boosta dig inifrån och ut – nu kör vi!