Inspiration & tips

Hitta träning som är rolig

För Margit Borg Hasselblad är träning och hälsa ett sätt att leva. Den tidigare elitidrottaren inom badminton, med OS i Atlanta och flera mästerskap på sitt CV, tränar fortfarande varje dag.

– Många tycker att det låter mycket, själv har jag varit van vid att träna flera pass om dagen och tycker inte att ett pass per dag känns betungande, skrattar hon.

Knepet menar Margit är att hitta träning som man tycker är kul och att variera så att man inte tröttnar.

– Jag tränar spinning, styrka, dans, yoga, meditation. Börjar du träna något som inte känns roligt så kommer du sluta inom ett par veckor. Och det behöver inte vara avancerat – promenader är perfekt träning för både kropp och hjärna.

Mat är viktigt för välmåendet

Idag arrangerar hon tillsammans med träningsexperten Stephen Roigard Inspirationsdagar med hälsofrämjande åtgärder för olika företag, och äger tillsammans med sin man Anders Hasselblad Valengallerians Ica Supermarket.

– Mat är en så viktig del av vårt välmående. Ett hälsosamt sätt att kicka igång hösten på är att äta mer grönsaker, mindre socker och att laga mat från grunden. Låt det ta tid, landa och njut av dofter och smaker. Matlagning ses ofta som ett stressmoment som ska gå snabbt, när vi egentligen borde göra tvärtom och låta det ta tid och bli ett verktyg för att stressa ner.

Margits 5 tips för en hälsosammare höst!

1. Ät mer färska grönsaker.

2. Minska ner på sockret.

3. Promenera i naturen.

4. Träna varierat och sådant du tycker är kul.

5. Läs boken Hjärnstark av Anders Hansen som handlar om hur motion och träning stärker hjärnan.

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email