Inspiration & tips

”Hemestra” i vackra Skåne

Det blir allt mer poppis att “hemestra” – alltså att semestra hemma. Enkelt för oss som bor så vackert! Här kommer fem tips på skånska utflykter med semesterkänsla.

Simrishamn

1. Nyligen invigdes Sveriges tredje nationella cykelled – Sydkustleden som sträcker sig från Simrishamn via Trelleborg till Helsingborg. En mestadels lättcyklad led med massor av sevärda stopp på vägen.

Packa med: Solkräm, keps, vattenflaska, laddbart batteri till mobilen.


2. En tur till Bjärehalvön kan upplevas exotiskt även för en skåning. Strosa runt i pittoreska Torekov (där Solsidan spelades in), ta båten över till natursköna Hallands Väderö – har du tur ser du sälarna sola på kobbarna – njut av Båstads sommarpuls och fascineras av Hovs hallars magiska klipphällar som beskrivits som utomjordiska.

Packa med: Kamera, kikare, solhatt, bra promenadskor.


3. Åhus lockar med slingriga medeltidsgator, traditionella ålabodar och långa sandstränder. En glass på någon av Åhus glassbarer är ett måste, liksom ett dopp från den 120 meter långa bryggan vid Täppetstranden.

Packa med: Badkläder, solglasögon, solkräm.


Ven

4. Ven är ett eget litet paradis utanför Landskrona. Hyr en gul cykel och stanna där du önskar. Besök Tycho Brahe museet som på ett levande vis berättar historien om den mycket speciella astronomen, njut av utsikten från Backafallen, smaka lokala godsaker på krogarna (visste du att de gör egen pasta av durumvete från ön?), följ med på alpackatrekking och ta ett dopp i kristallklart vatten.

Packa med: Badkläder, kamera, solglasögon, kaffetermos, picknickfilt.


Ystad

5. Besök Wallanders Ystad. Har du läst böckerna eller sett filmerna om Wallander? Då är detta en given utflykt. På Turistbyrån säljs “Bästa guiden till Wallander” som visar vägen till 109 platser från böckerna och filmerna. På Ystad Studios Visitors Center kan du stiga in i Kurt Wallanders lägenhet och på polisstationen i BBC:s Wallanderproduktioner.

Packa med: Sköna skor, en Wallander-bok, kamera, fikakorg.

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email