Inspiration & tips

Gör en shoppingutflykt i Trelleborg!

Kombinera shopping med en utflykt i vår vackra stad. Efter en tur till Valengallerian kan du unna dig en dos kultur, en skön vandring eller en runda på golfbanan. De yngre kanske vill testa skatebanan?

Se en utställning

Trelleborgs Museum ligger mitt i centrum. Här finns kulturhistoriska samlingar från hela Söderslätt och olika tillfälliga utställningar. I höst kan du bland annat se utställningen om äventyrliga Nell Walden.

Ringborg från vikingatiden

Trelleborgen är ett måste när du besöker Trelleborg! Ligger på stadens högsta punkt där man funnit spår av en ringborg från vikingatiden. En rekonstruerad borg där det arrangeras event och guidade turer, men också ett vikingamuseum. Ligger centralt på gångavstånd från centrum. Stänger för säsongen i november.

Golf på seasidebana

Hösten är perfekt för golf i Skåne. På Stavstensudden, strax väster om Trelleborg kan du spela golf på Trelleborgs GK. Enligt den kände golfbanearkitekten Peter Chamberlain är detta “en av de få riktiga seasidebanorna i Sverige”. Från samtliga hål är havet synlig. Även restaurang med havsutsikt.

Mysig skogsvandring

Packa korv och bröd och ge er ut på vandring med grillpaus i Albäcksskogen. Ett vackert rekreationsområde med blandad skog och våtmarker. Ta med kikare och gå upp i fågeltornen också!

Ta med kickbike och skateboard

I Generationsparken kan de yngre ta en runda med kickbiken eller skateboarden i vår skatepark. Här finns också boulebana, lekplats och träningsredskap. En plats för alla generationer att umgås på!

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email