Inspiration & tips

Fixa bästa påskfesten

Med enkla medel kan du fixa en riktigt rolig och mysig påskfest för vänner eller familj. Här kommer några förslag.

Duka med krasse i äggskal
Du kan enkelt odla krasse på några dagar. Köp smörgåskrassefrön i trädgårdsbutiken eller mataffären. Extra påskfint blir det om du odlar dem i äggskalshalvor. Fyll skalet med fuktad bomull och krassefrön. Spraya vatten för att hålla det fuktigt och efter ett par dagar har du en fin, och god, dekoration.

Tulpaner över bordet
Festens garanterat mest instagrammade motiv blir tulpanerna som hänger över bordet. Spänn upp ett långt snöre över bordet. Knyt sedan snören i änden av varje tulpanstjälk, fäst tulpanerna hängande neråt i det långa snöret över bordet. Riktigt tjusigt!

Alkoholfri drink
Inled festen med en riktigt påskgul drink. Med alkoholfria Orange lady kan både barn och vuxna njuta. Du blandar enkelt ihop den med ingredienserna lime, sirap, krossad is, apelsinjuice, mynta och mineralvatten.

Recept från Ica finns här: https://www.ica.se/recept/orange-lady-713642/

Aktiviteter för stora och små
Förbered några enkla aktiviteter för både vuxna och barn. För de vuxna brukar ett Vårquiz med frågor som hör våren och påsken till kunna roa. Och barnen vill förstås ha påskäggsjakt. Vill du lägga ner lite extra tid så gör en rolig skattkarta som leder dem rätt.

Maten då?
Ja, maten är ju det stora under påsken. Bjud på klassiker som ägg, lamm och lax till huvudrätt och kanske en påskig pavlova med frukt och bär till efterrätt. Ett tips är att ha ett knytkalas där alla gäster tar med ett bidrag till buffén. Vill du bjuda men inte hinner laga så kan du beställa catering från bland annat Ica Supermarket!

Här finns ett smarrigt recept på vegansk pavlova med mango och passionsfrukt: https://www.ica.se/recept/vegansk-pavlova-med-mango-och-passionsfrukt-723512/

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email