Inspiration & tips

Alla hjärtans dag i världen

Alla hjärtans dag firas i flera delar av världen. I Tyskland ger man gärna ett gosedjur i form av en gris, i Finland är det mer av en vändag. Oavsett var man befinner sig så är det i alla fall en dag av glädje, omtanke och kärlek!

Högtiden har rötter från medeltiden men började firas i Sverige på 1960-talet. Enligt en rapport, som Svensk Handel publicerade 2017, planerade 48 procent av de tillfrågade mellan 18-80 år att uppmärksamma alla hjärtans dag.

Vändag i Finland

Och det är inte bara i Sverige vi firar alla hjärtans dag. I Italien firas dagen stort, ofta med en vårfestival. I Tyskland ger man oftast varandra choklad och blommor, men vill man verkligen visa någon sin kärlek så ger man en gris, till exempel ett litet gosedjur. Grisen står nämligen för lycka. I Filippinerna har det på senare år blivit populärt med så kallade massbröllop på torg och andra platser under alla hjärtans dag, och i Ghana är dagen istället den nationella “chokladdagen”. Men vår favorit är ändå Finlands alla hjärtans dag, som i grannlandet kallas vändagen. En dag då man uppmärksammar sina vänner!

Ta en selfie i Valens hjärta

Blommor, choklad, middagar, böcker och smycken brukar vara populära alla hjärtans dag-presenter. Men man måste inte köpa något. I vårt stressade tidevarv kan tid vara den bästa presenten. Tid tillsammans! På Valengallerian har vi ett stort hjärta där ni kan fotografera er. Det blir ett minne av en fin alla hjärtans dag med någon du tycker om.

Källa: Expressen/Allt om resor

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email