Inspiration & tips

10 älskade vårtrender

Finns det något bättre än att lämna det gråa vinterrusket och kliva in i vårens explosion av lekfullhet och färg? Trenderna detta år lär inte göra dig besviken!

1. Ska du satsa på en trend – välj då gult! Från mjuk vaniljgult till knallgult, alla nyanser är rätt.

2. Något vi också ser komma är blekt denim. Jeans återkommer år efter år men i lite olika skepnader och detta år är det riktigt ljus denim som gäller. Jeanskjolen och shortsen får gärna vara franskantad också. Kanske du har några från tidigt 2000-tal som du kan klippa av?

3. Härliga färgexplosioner får vi i det batikmönstrade som kommer starkt i vår. Här är det kontraster och vågat som gäller.

4. Man brukar säga att detaljerna gör helheten och i år är det plisserat som gäller – plisserad kjol eller en blus med plisserade ärmar är hett, hett, hett.

5. Andra kul effekter är detaljer av fransar, fjädrar och rosetter. Just rosetten förutspås bli populär. Den kan du ha lite som du vill, runt halsen, i håret eller runt midjan.

6. Smokey eyes – alltså sotade ögon – är superhett, glossy lips kommer tillbaka med råge. När det gäller makeup så är alla nyanser av rosa helt rätt på kinder, ögonlock och läppar.

7. Två måsten för männen är ett par korta shorts och en ”man-bag” – en handväska för män helt enkelt.

8. Sidbenan är så rätt denna vår. Kombinera gärna med en annan supertrend – den riktigt glansiga och tillrättalagda frisyren. Fixas lätt med glansspray.

9. Ha något på huvudet. Trenden handlar mer om att ha något, än vad du har. Ta en schal, rosett, en hatt, klämmor eller diadem. Ha roligt när du piffar till dig!

10. Solglasögon med färgat glas, rött, rosa, grönt, blått eller gult, är vårens utropstecken. Tänk på att köpa med UV-glas som skyddar ögonen mot solens starka strålning.

Följ oss

Följ oss på Instagram och Facebook. Där får du information, erbjudanden, tips och inspiration!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email